ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Μια Χριστουγενιάτικη Ιστορία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ήταν μια κρύα νύχτα.Χιονιζε πάρα πολύ και όλα τα παιδιά έβλεπαν το χιόνι καθώς έπεφτε.Η Ελενίτσα έβλεπε κι αυτή το χιόνι από το παράθυρο.Ήθελε τόσο πολύ να βγει έξω στο χιόνι και μαζί με τους φίλους της να κάνει ένα χιονάνθρωπο.Όμως, δεν είχε φίλους...Ήταν μόνη.Η Ελενίτσα ήταν από μια μακρινή χώρα, τη Γαλλία...και τα παιδιά της γειτονιάς την κορόιδευαν επειδή δεν ήξερε καλά ελληνικά. Αυτή λοιπόν τη χριστουγεννιάτικη νύχτα η Ελενίτσα έβλεπε το χιόνι μόνη της και φανταζόταν πως θα έκανε ένα χιονάνθρωπο.Σε λίγο σταμάτησε να χιονίζει.Όλα τα παιδιά βγήκαν έξω για να παίξουν.Η Ελενίτσα βγήκε και αυτή έξω. <<Καλά Χριστούγεννα!>>είπε στα παιδιά.Τα παιδιά της απάντησαν σκεφτικά:<<Καλά Χριστούγεννα!>>.<<Να παίξω μαζί σας;>>ρώτησε δειλά η Ελενίτσα.<<Όχι!>>απάντησε απότομα ένα αγοράκι.Τα μάτια της Ελενίτσας γέμισαν δάκρυα.Έμεινε ακίνητη να κοιτάζει.Εκείνη τη στιγμή περνούσε βιαστική η δασκάλα τους.Είχε ακούσει το διάλογο των παιδιών.Φώναξε τα παιδιά:<<Καλά Χριστούγεννα παιδιά!>>.<<Κωστάκη,είπε στο αγοράκι που είχε μιλήσει άσχημα στην Ελενίτσα,άκουσα πως θα φύγετε για τη Γερμανία γιατί οι γονείς σου θα πάνε να δουλέψουν εκεί.Κρίμα!Εκεί δε θα έχεις φίλους!>>.<<Γιατί κυρία θα γνωρίσω άλλα παιδάκια!>>είπε ο Κωστάκης.<<Γιατί και εσύ δεν παίζεις την Ελενίτσα>>είπε αυστηρά η δασκάλα. Τότε όλα τα παιδιά κατάλαβαν το λάθος τους και έγιναν φίλοι με την Ελενίτσα.Για την Ελενίτσα αυτή η φιλία ήταν το θαύμα των Χριστουγέννων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ελευθερία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 σχόλια:

  1. Ελευθερία μου σου είπα και στο σχολείο στο λέω και τώρα..Είναι υπέροχη η ιστορία σου..Μπράβο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολύ κυρία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Με αγάπη η μαθήτριά σας Ελευθερία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελευθερία,παρόλο που το άκουσα και στο σχολείο θα σου ξαναπώ πολλά συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή