ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ποντικονήσι Κέρκυρας

Το Ποντικονήσι είναι ένας καταπράσινος και δενδροφυτεμένος βράχος, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου, απέναντι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας "Ιωάννης Καποδίστριας". Το όνομά του προέρχεται από το σχήμα του.
Ο βράχος αυτός είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Κέρκυρας. Υπάγεται στη δικαιοδοσία του δήμου Κερκυραίων και τα τελευταία χρόνια έγιναν διάφορες υποδομές, όπως η κατασκευή μώλου, ώστε να προσαράζουν τα διάφορα πλοιάρια και βάρκες, τα οποία κατά τούς θερινούς μήνες πραγματοποιούν τη συγκοινωνία με το βράχο από το Κανόνι, τα Πέραμα και από το μοναστήρι των Βλαχερνών στο Κανόνι.
Ο βράχος είναι φυσικό μουσείο και απαγορεύεται κάθε επίσκεψη, ώστε να μην καταστραφεί από τα ποδοπατήματα των επισκεπτών. Κατά τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα, στο Ποντικονήσι χτίστηκε μοναστήρι με εκκλησία αφιερωμένη εις τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, το οποίο γιορτάζει στις 6 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής. Μόνο αυτή την ημέρα επιτρέπεται η επίσκεψη στο νησί για προσκύνημα, διαφορετικά κατά τις άλλες ημέρες επιτρέπεται μόνον η στιγμιαία επίσκεψη και η άμεση αναχώρηση από το βράχο, και μάλιστα μόνο σε ορισμένα σημεία του, κάτω από την επίβλεψη υπευθύνων φυλάκων.
Το Ποντικονήσι
ΠΗΓΗ:ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου